Barendregt LifeCoaching - Counselling
Deel deze site
  • Home
    • Tarieven
    • Iets over mij
  • LifeCoaching/Counselling
    • LifeCoaching
    • Counselling
    • SPECIALISATIE: dwingende groepen en relaties; 2e generatie problematiek
    • Indicaties
  • Destructieve groepen/relaties
    • Kenmerken van een destructieve groepering
    • Destructieve relaties
    • Key Points:
    • Signalen
    • Wervings methoden
    • Links
  • Zelftest
  • Contact
Spelen met Spellen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Speel je Spel in het Spe(e)lcafé

In het Spe(e)lcafé kun je kennis maken met S p e l v o r m e n   welke in te zetten zijn bij processen van verandering.

Voor wie?
Voor de coach, counsellor, leerkracht, trainer, groepsbegeleider, student en andere beroepskracht die te maken heeft met het begeleiden van volwassenen en jongeren. 

Waarom?
Door belemmeringen te benaderen vanuit een spelsituatie kom je eerder in contact met je gevoel en bouw je vanuit daar nieuwe gedachten en inzichten op. Spelend leren maakt dat je makkelijker dingen onthoudt en sneller verbanden kunt leggen. Spelen is vooral het aanspreken van je creativiteit, het is leuk, het brengt je energie in beweging en je wordt er blij van!

Tijdens je studie heb je mogelijk al kennisgemaakt met spelvormen voor groeps- of individuele begeleiding. Je hebt enthousiast één of meerdere spellen aangeschaft en vervolgens......tja....hoe gaat dat dan....ze komen de kast maar niet uit! 

Waarom het Spe(e)lcafé? 
Ik ben ervan overtuigd ben dat spelmateriaal heel werkzaam kan zijn in een leer- of begeleidingstraject, ondanks dat heb ik een aantal Spellen welke ik nog nooit heb ingezet bij een training, workshop of sessie. Daarnaast vermoed ik dat er meer mensen zijn die net als ik, een Spel het liefst eerst zelf uitproberen voordat ze zich wagen deze hun cliënt(en) aan te bieden.   
Het inzetten van Spelmateriaal zit (nog) niet in mijn systeem en dat wil ik veranderen. De handleiding lezen is voor mij niet genoeg. Vandaar..... ik ben een doener.....jij ook?

Wil jij graag
• ervaren wat spelend leren betekent?
• ontdekken hoe of welke spelvormen je kunt toepassen in je werk of privé?
• spelenderwijs wijzer worden over jezelf?
• een nuttige maar ook gezellige avond beleven? 
• jezelf als spelpartner aanbieden?
. in je ééntje een spel uitvogelen?
• netwerken? 
Kom naar het spe(e)lcafé en neem gerust je eigen spel mee!

Hoe gaat dat in zijn werk?
Het kan zijn dat je spellen alleen wilt 'lezen' en inkijken,  of je wilt in je eentje het 'Ik ben me d'r eentje-spel' spelen, of samen het iemand het relatiespel uitproberen of misschien wel met een hele groep het Transformatiespel spelen. Indien er genoeg deelname is kan het allemaal!

Wanneer en hoe laat?
Woensdag 3 december 2014, vanaf 19.45uur.

Kosten: een bijdrage is welkom

Waar?
Praktijk voor Complementaire Therapie & Procesbegeleiding, Burg. de Withstraat 9, 3732EH in De Bilt.

Aanmelden:  email: mieke@barendregtlifecoaching.nl
                      of gebruik het aanmeldformulier rechts op deze pagina.

Aanwezig materiaal:

1. Transformatiespel: Het transformatiespel is een levensspel dat je de gelegenheid geeft op een andere manier naar je eigen leven en je omstandigheden te kijken. 4 spelers.
2. Brand new you: (Kees Izelaer, Carla Geenen, Rutger Slump)
Het spel gaat over identiteit, imago en impact.
Na het spel
·         weet je wat je kracht is,
·         hoe je op anderen overkomt en
·         hoe je jezelf op de meest authentieke manier presenteert.
3. Bezielingsspel: (Adriaan Hogendijk)
Het bezielingsspel wijst de weg naar concretisering van je verlangens én naar mogelijkheden tot transformatie van je innerlijke hindernissen.
4. Communicatiespel: (Ed Nissink)
Met behulp van het communicatiespel leer je op speelse wijze de verborgen boodschappen in communicatie kennen en duiden. Het spel kan alleen of met meer mensen worden gespeeld.
5. Communicatiespel: (Fenno Moes)
Leer spelenderwijs technieken om je communicatiekennis en -vaardigheden te vergroten.
6. Relatiespel: (Pieternel Dijkstra)
kaartspel voor twee personen, waarmee je een relatie werkelijk verdieping geeft. 
7. Normen en Waardenspel: (Peter Gerrickens, Marijke Verstege, Zjev van Dun)
Waarden - Centrale vraag: Wat is voor mij als persoon of voor ons als organisatie richtinggevend  voor ons handelen? Bijvoorbeeld: rechtvaardigheid, integriteit, duurzaamheid en solidariteit.
Thema's - Geven terreinen weer waarop waarden concreet tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Voorbeelden: leidinggeven, opvoeding, media en politiek.
Normen - Kernvraag hierbij: Welke gedragsregels zijn gewenst of ongewenst in groepen? Voorbeelden van groepsnormen: 'je moet jezelf zien te redden' en 'je mag fouten maken'. Met bovenstaande groepen kaarten kan men zowel afzonderlijk als in combinatie spelen.
8. Kwaliteitenspel: (Peter Gerrickens)
Het Kwaliteitenspel bestaat uit twee sets van 70 kaarten met daarop karaktereigenschappen van mensen. Op de ene helft staan woorden die kwaliteiten van mensen aanduiden, bijvoorbeeld: flexibel, betrouwbaar, initiatiefrijk. Op de andere helft staan woorden die vervormingen (of valkuilen) aanduiden, bijvoorbeeld: arrogant, slordig en pietluttig.
Toepassingsmogelijkheden
·         Eigen sterkte-zwakte analyse
·         Feedback geven en ontvangen
·         Kennismaking
·         Samenwerken
·         Functioneringsgesprekken en coaching
9. Het Identiteitenspel (Joyce Meuzelaar)
Ontdek de aard van je organisatie. Zeker voor beginnende zzp’ers is het een uitdaging om hun eenmansbedrijf een eigen identiteit te geven en van daar uit te werken.
10. Ik ben me d’r eentje (Aleid Bunge)
Brainstormen in je uppie. Stap voor stap begeleiden de kaarten je met meer dan 4000 vragen in jouw solobrainstorm.
11. Competent Managen Spel: (No Syben, Margriet Guiver-Freeman, Jurgen Hell)
Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik erg goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed uit te oefenen? En welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben?
12. Opstellen met kaarten: (Stefanie Menzel)
Je maakt met de kaarten een opstelling. Door de ligging van de kaarten en door deze te veranderen, word je je bewust van oude, belastende thema’s en kunnen ze worden opgelost. Met deze vorm van opstellen krijg je gemakkelijk zicht op de structuren en blokkades in je energieveld.
13. Natuur en inzichtspel  (Annetje Braat) "De natuur doseert haar communicatie precies en altijd liefdevol. Dat blijft me verwonderen en ontroeren.'
"Alles is in potentie aanwezig. Enthousiame om te groeien, gebundelde informatie, onderdeel van alles. Waarna een verhaal volgt over groeien en spiegeling met jou natuur."
14. Raak (Hanneke Middelburg)
Deze kaarten helpen je om jezelf en anderen beter te leren kennen. Elk woord roept een associatie op. Net dat ene woord, dat ene moment kan RAAK zijn.
De kaarten stimuleren tot nadenken en het verwoorden van ideeën en emoties.
15. Levenskunstspel  (Peter Gerrickens, Marijke Verstege, Zjev van Dun)
Het Levenskunstspel bestaat uit drie groepen kaarten:
  1. Levensstijlen - Op deze set kaarten vindt u omschrijvingen die van toepassing kunnen zijn op het leven dat u nu leidt of zou willen leiden. Voorbeelden daarvan zijn: 'chaotisch', 'gezond', 'gestrest' of 'zorgeloos'.
  2. Vragen t.b.v. levensstijlen - Deze vragen kunnen u helpen bij het opsporen van (onbewuste) wensen m.b.t. uw manier van leven. Voorbeelden van vragen zijn:'Welk levensmotto heb je?', of 'Met wat voor soort mensen ben je het liefste samen?'. De vragen zijn te vinden op de achterzijde van de kaarten met levensstijlen.
  3. Model voor Levenskunst - Dit model kan u helpen bij het zoeken naar balans in uw leven of bij het concreet invullen van het leven dat u wenst. Het uitgangspunt van het model is een optimaal evenwicht te vinden tussen 4 aspecten: uw eigen wensen en de wensen van anderen, uw eigen mogelijkheden en beperkingen en die van anderen en de omgeving. 
Voor elk van deze 3 onderdelen van het model is er een set kaarten, waarmee u het betreffende onderdeel kunt onderzoeken.
16. Levenskunstkaarten
De Levenskunstkaarten richten je aandacht op je mogelijkheden en laten je focussen op meer kwaliteit in je leven. Ze houden je een spiegel voor waardoor je meer zicht krijgt op jezelf en op elkaar.
17. Ja-maar (dilemmakaarten)
Het zet de gebruiker aan tot het positief formuleren van een bestaand probleem, dat is al een eerste stap richting oplossing.
18. Krachtkaarten
Wat is de zin van het leven? Een concreet antwoord bestaat niet, maar deze Krachtkaarten begeleiden je met het zoeken naar je eigen visie en waarheid. Wat wil je bereiken? Het proces om je eigen waarheid en levensdoel te leren kennen gaat niet vanzelf, het vraagt soms veel energie.
19. Inspiratiekaarten (Happinez)
20. Luisteren naar je ziel (Janet Werner)
Kracht- en troost.
21. Emotionele Psychologie-Kaarten (Willem Jan van de Wetering, Dick Nijssen
3 Manieren waarop je met de Emotionele Psychologiekaarten kunt werken die gericht zijn op het loslaten van emoties of emotionele blokkades die je niet dienen en het aanbrengen van positieve gevoelens die je de ruimte geven om te zijn wie jij wilt zijn en te doen wat je wilt doen.
22. Inzichtkaarten
23. Innerlijk kind affirmaties
24. Behoeften en Gevoelens
Naar model van Geweldloze Communicatie.
25. Actiekaarten (Lia Bijkerk en Titia v.d.Ploeg)
is een instrument dat het mogelijk maakt op een effectieve manier de juiste oefening voor je deelnemers te vinden.
26. De Reis (C. Myss, P Orchiogrosso)
Je leert hoe je wijze keuzes kunt maken door de ervaringen van alle dag te bezien door de ogen van de archetypen.
27. Relatiespel (Peter Gerrickens)
Relaties onderhouden en verbeteren in werk en privé
28. Het Waterkristal Orakel (Masuru Emoto)
De verborgen boodschap van water.
Maak contact met de eeuwige wijsheid, onvoorwaardelijke liefde en gevoelens van dankbaarheid, waardoor je in harmonie met jezelf en je omgeving komt.
29. Het PAP-spel (Joyce van de Linden-Kwidama)
30. Luister naar je ziel
Je ziel spreekt de woorden die jou laten groeien in bewustzijn in tijden van verdriet en eenzaamheid.
31. Blik op Jong Talent (Aelle de Roy, Madeleine Lomans)
Helpt jongeren bij het maken van goede studie en beroepskeuze. Het laat ze nadenken over vragen als Wat kan ik, Wat wil ik en Wat vind ik leuk.
32.Kernkwadrantenspel (Daniël Ofman)
In hoeverre ken je jezelf en ben je in staat om jezelf
33. Openingszinnen
34 Tools of Arcturians
Met behulp van deze sleutels krijg je spelenderwijs inzicht in je patronen en door welke emoties deze worden beïnvloed
35 Keys of Arcturians
Welke emoties hebben je ervaringen en gedragspatronen beïnvloed in het verleden, het heden en welke valkuilen kunnen er zijn in de toekomst?
36.Assocoatiekaartjes

 

 

 

 

 

 

 


Transformatiespel Het transformatiespel is een levensspel dat je de gelegenheid geeft op
een andere manier naar je eigen leven en je omstandigheden te kijken. 4 spelers.
Brand new you:  Kees Izelaer
Na het spel weet je wat je kracht is, hoe je op anderen overkomt en hoe je jezelf op de meest authentieke manier presenteert.
Communicatiespel, Ed Nissink
Met behulp van het communicatiespel leer je op speelse wijze de verborgen boodschappen in communicatie kennen en duiden. Het spel kan alleen of met meer mensen worden gespeeld.
Communicatiespel: Fenno Moes
Leer spelenderwijs technieken om je communicatiekennis en -vaardigheden te vergroten. 
Relatiespel: Pieternel Dijkstra
kaartspel voor twee personen, waarmee je een relatie werkelijk verdieping geeft.  
Normen en Waardenspel: Peter Gerrickens, Marijke Verstege, Zjev van Dun
  • Waarden - Centrale vraag: Wat is voor mij als persoon of voor ons als organisatie richtinggevend voor ons handelen? Bijvoorbeeld: rechtvaardigheid, integriteit, duurzaamheid en solidariteit.
  • Thema's - Geven terreinen weer waarop waarden concreet tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Voorbeelden: leidinggeven, opvoeding, media en politiek.
  • Normen - Kernvraag hierbij: Welke gedragsregels zijn gewenst of ongewenst in groepen? Voorbeelden van groepsnormen: 'je moet jezelf zien te redden' en 'je mag fouten maken'. Met bovenstaande groepen kaarten kan men zowel afzonderlijk als in combinatie spelen.
Kwaliteitenspel: Peter Gerrickens
Het Kwaliteitenspel bestaat uit twee sets van 70 kaarten met daarop karaktereigenschappen van mensen. Op de ene helft staan woorden die kwaliteiten van mensen aanduiden, bijvoorbeeld: flexibel, betrouwbaar, initiatiefrijk. Op de andere helft staan woorden die vervormingen (of valkuilen) aanduiden, bijvoorbeeld: arrogant, slordig en pietluttig.
Toepassingsmogelijkheden
  • Eigen sterkte-zwakte analyse
  • Feedback geven en ontvangen
  • Kennismaking
  • Samenwerken
  • Functioneringsgesprekken en coaching
Het Identiteitenspel Joyce Meuzelaar
Ontdek de aard van je organisatie. Zeker voor beginnende zzp’ers is het een uitdaging om hun eenmansbedrijf een eigen identiteit te geven en van daar uit te werken.
Ik ben me d’r eentje (Aleid Bunge)Brainstormen in je uppie. Stap voor stap begeleiden de kaarten je met meer dan 4000 vragen in jouw solobrainstorm.
Competentiespel: (Rik Luijmes)
Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik erg goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed uit te oefenen? En welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben?
Opstellen met kaarten: (Stefanie Menzel)
Je maakt met de kaarten een opstelling. Door de ligging van de kaarten en door deze te veranderen, word je je bewust van oude, belastende thema’s en kunnen ze worden opgelost. Met deze vorm van opstellen krijg je gemakkelijk zicht op de structuren en blokkades in je energieveld.
Levenskunstspel  (Peter Gerrickens, Marijke Verstege, Zjev van Dun)
Het Levenskunstspel bestaat uit drie groepen kaarten:
  1. Levensstijlen - Op deze set kaarten vindt u omschrijvingen die van toepassing kunnen zijn op het leven dat u nu leidt of zou willen leiden. Voorbeelden daarvan zijn: 'chaotisch', 'gezond', 'gestresst' of 'zorgeloos'.
  2. Vragen t.b.v. levensstijlen - Deze vragen kunnen u helpen bij het opsporen van (onbewuste) wensen m.b.t. uw manier van leven. Voorbeelden van vragen zijn:'Welk levensmotto heb je?', of 'Met wat voor soort mensen ben je het liefste samen?'. De vragen zijn te vinden op de achterzijde van de kaarten met levensstijlen.
  3. Model voor Levenskunst - Dit model kan u helpen bij het zoeken naar balans in uw leven of bij het concreet invullen van het leven dat u wenst. Het uitgangspunt van het model is een optimaal evenwicht te vinden tussen 4 aspecten: uw eigen wensen en de wensen van anderen, uw eigen mogelijkheden en beperkingen en die van anderen en de omgeving.
    Voor elk van deze 4 onderdelen van het model is er een set kaarten, waarmee u het betreffende onderdeel kunt onderzoeken.
Natuur en inzichtspel  (Annetje Braat)"De natuur doseert haar communicatie precies en altijd liefdevol. Dat blijft me verwonderen en ontroeren.'
 "Alles is in potentie aanwezig. Enthousiame om te groeien, gebundelde informatie, onderdeel van alles. Waarna een verhaal volgt over groeien en spiegeling met jou natuur."
Raak (Hanneke Middelburg)
Deze kaarten helpen je om jezelf en anderen beter te leren kennen. Elk woord roept een associatie op.Net dat ene woord, dat ene moment kan RAAK zijn.
De kaarten stimuleren tot nadenken en het verwoorden van ideeën en emoties. 
Ja-maar (dilemmakaarten) 
Het zet de gebruiker aan tot het positief formuleren van een bestaand probleem, dat is al een eerste stap richting oplossing.

Krachtkaarten 
Wat is de zin van het leven? Een concreet antwoord bestaat niet, maar deze Krachtkaarten begeleiden je met het zoeken naar je eigen visie en waarheid. Wat wil je bereiken? Het proces om je eigen waarheid en levensdoel te leren kennen gaat niet vanzelf, het vraagt soms veel energie.Inspiratiekaarten (Happinez)
Luisteren naar je ziel (kracht- en troost)
Inzichtkaarten
Innerlijk kind affirmaties
 

    Meld je hier aan voor het Speelcafé 

    Heb je een vraag, suggestie of opmerking...laat 'em hier achter!
Indienen
Foto
Foto gebruikt onder Creative Commons van Kitty Terwolbeck